Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа ГТ - прозорец на водача

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа ГТ - прозорец на водача

Здравейте колеги,
    Имам проблем с прозореца от на водача вратата. Принципно на ГТ-то като отвориш вратата то леко се сваля и като затвориш се качва обратно, само че при мен не го прави до край. На всичкото отгоре прозореца се вдига на степени. Акумулатора ми беше за смяна и с новия се оправи. След време пак дойдоха тия проблеми. Вчера го откачихме от + и - и тръгна окей. Предполагам, че това означава че не ми е заминало моторчето. Тук във форума четох, че някакви букси не правили хубаво контакт и трябвало да се чистят, ама не ми стана много ясно. Някой ако може да бъде подробен като за олигофрени и ако може и някоя друга снимка?
    Благодаря предварително

Аз имах подобен проблем на предишното gt. Според мен проблема беше в уплътнията или пластмасовите щипки вътре или водачите във вратата, които като се разместят/износят създават повече триене и затрудняват механизма и моторчето. Та решението - отваряне на вратата, смазване с грес на механизма, преглед на щипките, малко силиконов спрей във водачите... абе общо взето целта ти треа да е да намалиш триенето. Ако и тва не помогне се обръщаш към моторчето..

edit - А тва с буксите ми звучи доста несериозно...
    Alfa 166 2.0 v6 - Ex Alfa GT 2.0 JTS - Ex Lancia Kappa 2.0i 20v
    Alfa 166 2.0 TS LPG Alfa GT 3.2 v6 Alfa Crosswagon Q4
    Aprilia RSV Tuono

Comment

Аз също го имам този проблем и все още не съм намерил решение. Проблема е че изчезва и автоматичния режим, както и вдигането и свалянето на прозорците чрез ключа. Също така при отваряне на вратата прозореца слиза малко повече от колкото при нормален режим на работа. Смазване на уплътнения и разни подобни ми се струва по несериозно.

При някои решение е да се свали прозореца до крайно долно положение и да се задържи копчето за 10 секунди и след това да се затвори и също да се задържи за 10 секунди.... за жалост при мен не се оправя по този начин.
      Last edited by TheBlueOne; d.m.y г., 17:04.
      Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
      Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

Първоначално публикувано от TheBlueOne Покажи съобщение
        Аз също го имам този проблем и все още не съм намерил решение. Проблема е че изчезва и автоматичния режим, както и вдигането и свалянето на прозорците чрез ключа. Също така при отваряне на вратата прозореца слиза малко повече от колкото при нормален режим на работа. Смазване на уплътнения и разни подобни ми се струва по несериозно.

При някои решение е да се свали прозореца до крайно долно положение и да се задържи копчето за 10 секунди и след това да се затвори и също да се задържи за 10 секунди.... за жалост при мен не се оправя по този начин.
        Това колко време би следвало да държи?

Comment

Тва със 10-те секунди доло и горе е някакъв вид калибрация на самият прозорец за да може да "знае" къде е в най-горно положение, което е нужно за да не сваля прозореца при отваряне на вратата ако е вече отворен..и за да не го затваря до горе когато затваряш вратата пак ако е вече отворен. Та това се прави всеки път когато се разкачи акумулатора, шот ги забравя. Между другото в някой форумни сервизи понякога взимат по 40-50лв за такава калибрация
          @TheBlueOn , на кое викаш "автоматичен режим?
          А проблема които описва Batти Joro е че прозореца му насича, а това няма как да има общо с тия софтуерни калибрации.
          Alfa 166 2.0 v6 - Ex Alfa GT 2.0 JTS - Ex Lancia Kappa 2.0i 20v
          Alfa 166 2.0 TS LPG Alfa GT 3.2 v6 Alfa Crosswagon Q4
          Aprilia RSV Tuono

Comment

При мен проблемът с насичането се оправи точно след калибрация(задържане 10 сек. в крайно горно положение и 10 сек. в крайно долно положение)
            Last edited by Fiat_power_16v; d.m.y г., 10:38.
            Alfa Romeo Gt 1,9 JTDm-ex,Alfa Romeo 145 1,4 TS,Alfa Romeo 159 1,9 Jtdm 150 hp.

Comment

Под автоматичен имах предвид сваляне/вдигане на прозореца изцяло с едно натискане на копчето.
              Той казва, че прозореца му се вдига на степени, което е често срещан проблем и много хора казват, че тази калибрация както казваш го оправя, поне за известно време. При мен поне не сработи.
              Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
              Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

Working...
              X